Wie ben ik?

Horeca heeft heel veel niveaus en interpretaties.

Toen ik studeerde in STW werd mijn passie voor koken reeds getriggerd. Daarna volgde ik regentaat Voeding-Verzorging en biologie. Het koksverhaal bleef echter in mijn hoofd spelen. Hierdoor volgde ik toch nog de éénjarige opleiding kok en kelner in Spermalie

Ook mijn vakantiejobs waren steeds food related. Daarna deed ik ook heel wat ervaringen op bij traiteurs en grootkeukens. Op een dag kreeg ik een unieke kans om aan het werk te gaan als keukenverantwoordelijke in een Thais restaurant.  Over deze keuken kende ik echter niet veel. Maar ik heb kunnen genieten van persoonlijke kooklessen bij de vertegenwoordiger van de Thaise keten Blue Elephant, en zelfs kooklessen gaan volgen in Thailand zelf. Ik leerde pas de echte kneepjes van mijn collega's, de Thaise koks zelf. Hierdoor werd ik volledig verliefd op deze keuken en zijn waaier van smaken.

Het hoogste niveau trok mij ook aan omdat ik wou weten wat het verschil maakte. Daarom startte ik in Boury in Roeselare. Daar hielp ik in de keuken en de zaal. Het was echt verslavend om op zo een niveau te kunnen werken. Oog voor detail maakt het af! Hier nam ik heel wat kennis mee over hoe je een gerecht hoger kunt tillen op verschillende manieren. Dresseren en verschillende bereidingen maken van een ingrediënt is een kunst op zich. Leuke en onverwachte combinaties of structuren maken het dan weer super verrassend.

Restaurant QV

Ik geef momenteel les in Spermalie Brugge zowel theorie als praktijk aan het CVO. Maar om uit een eigen ervaring te kunnen spreken startten Michaël, mijn man, en ik ons eigen restaurant. Een kleine en fijne plaats waar men enkel kon genieten van een wisselend menu. Van 2 tot 6 gangen met keuze tussen vis en vlees bij voor- en hoofdgerecht. Aangezien ik de keuken alleen voor mijn rekening nam, moest ik mezelf inhouden om het allemaal haalbaar te maken. Mis en place is key! Er was een grote stadstuin aanwezig waar ik mijn groene vingers ook kon laten uitleven. Een passie voor kruiden heb ik hier ook aan overgehouden. We kunnen zeggen dat het een succesverhaal was en dat we een echt mooi cliënteel hadden opgebouwd die echt van ‘ons’ concept kwam genieten. Toen er na 5 jaar een jong koppel over een overname begon was ik er van overtuigd dat het tijd was voor iets nieuws. 

Nu is mijn achtergrond, volgens mij, voldoende uitgebreid om op zelfstandige basis ook workshops te geven. Hiernaast werk ik wel nog steeds in hotel en toerismeschool Spermalie in Brugge. Maar ook als freelance kok of kelner spring ik graag in de bres om zaken te helpen ondersteunen en ook om zo ideeën te blijven opdoen uit het werkveld. 

Na alles wat ik reeds ondernam weet ik nu ook wat mij het beste ligt en waaruit ik mijn energie en inspiratie kan halen. Ik ben ook verkoper van Thermomix geworden. Dit toestel gebruikte ik eerst bijna constant in het restaurant voor soepen, groentencrèmes, crunchen of gewoon om te cutteren. Maar ik kocht daarna ook de nieuwe versie voor thuis. Het is zo handig in gebruik en een super hulp voor het dagdagelijkse koken. Ik licht dit toestel daarom ook graag toe tijdens bepaalde workshops want ik ben een echte fan!

Food addict!

Mijn naam is Stefanie De Coninck en ik ben gepassioneerd over eten, smaken combineren, dresseren en natuurlijk het koken zelf. Mijn enige hobby is dus ook uit eten gaan. Voor mij is dit puur genieten. Eigenaars van restaurants die je proberen overtuigen van hun concept en je willen verwennen tot in de puntjes. Altijd leuk om te zien hoe je eten anders kunt blijven interpreteren.

Intussen ben ik ook mama geworden van een flinke dochter Lena die (voorlopig;)) ook een echte fijnproever aan het worden is dus dat is mooi meegenomen. 

Ik deel graag mijn opgedane kennis en ervaringen en hoop jullie binnenkort eens te kunnen ontvangen tijdens één van mijn workshops.

Hopelijk tot binnenkort?

Wij maken gebruik van cookies op deze website, zo beleef je deze website op z'n best. Door op 'OK' te klikken of deze website te gebruiken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Meer info: klik hier

OK